Vanredna kontrola na Ibarskoj magistrali, ministarka traži da se pojača signalizacija

Republički inspektori za državne puteve obišli su večeras u vanrednom nadzoru Ibarsku magistralu i naložili kineskoj kompaniji koja izvodi radove da poboljša obeležavanje da je u blizini gradilište, a "Putevima Srbije" da pojačaju održavanje signalizacije na celoj trasi saobraćajnice.

"Očekujem od izvođača da u najkraćem roku postupe po nalogu inspektora i učine sve da izvođenje radova ne utiče na bezbednost saobraćaja, a od 'Puteva Srbije' da pojačaju održavanje signalizacije na Ibarskoj magistrali", rekla je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović po čijem nalogu je i izvršena vanredna inspekcijska kontrola, saopšteno je iz ministarstva.

Prema njenim rečima, nema ništa važnije od toga da se sačuvaju bezbednost i životi svih učesnika u saobraćaju, posebno na saobraćajnici kakva je Ibarska magistrala koja je poznata po velikom broju saobraćajnih nezgoda.

Republički inspektori za državne puteve posle vanrednog nadzora državnog puta I-B reda 22, koji su proveravali stanje saobraćajne signalizacije na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Srbiji, naložili su kineskoj kompaniji "Šandong haj-spid grupi", da organizuje stalna dežurstva radi uklanjanja blata koje mehanizacija i kamioni sa gradilišta na Koridoru 11 kod tunela Brančić, kod Ljiga, nanose na državni put.

Takođe su naložili da se redovno održavaju i pojačaju privremeni saobraćajni znaci koji upozoravaju vozače na blizinu gradilišta.

Inspektori su kontrolisali i horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju na Ibarskoj magistrali od Ljiga do Užica i naložili JP "Putevima Srbije" da pojačaju održavanje signalizacije na celoj trasi ove saobraćajnice, u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 13. jan 2018, 00:03)
anonymous [neregistrovani]

Re: Oterace Kineze!

Ma nije valjda!?
Pa mi u stvari tek sada učimo šta sve spada u obaveze izvođača radova. Mi smo koliko do juče bili meki ko mladi sir, svako je radio kako mu se oće. E neće da može više tako.

(petak, 12. jan 2018, 23:14)
anonymous [neregistrovani]

Ministarka trazi?

pa cemu odna nadlezne sluzbe i ljudi koji se time bave a koki primaju platu za to?

(petak, 12. jan 2018, 23:02)
anonymous [neregistrovani]

kontrola

Svaka cast nasoj ministarki, sve cestitke

(petak, 12. jan 2018, 22:48)
anonymous [neregistrovani]

Oterace Kineze!

Oterace Kineze!