Mali: Beogradski maraton prvi koji će imati saradnju sa Kinom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se pripreme za 31. Beogradski maraton odvijaju po planu i da su ušle u završnu fazu - poslednjih 99 dana do održavanja ovog događaja od posebnog značaja.

Siniša Mali je istakao da će Grad Beograd tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najmasovniji tradicionalni sportski događaj u Beogradu kako bi on protekao u odličnoj organizaciji.

"Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, posebnu dimenziju ovogodišnjem Beogradskom maratonu daće projekat "Jedan pojas jedan put Peking i Beogradski maraton" (One Belt One Road Beijing and Belgrade marathon) - kao prvi ovakav događaj u svetu.

"Ovaj projekat podrazumeva široke oblike saradnje sa Kinom u oblastima promocije Beograda i Srbije u Kini i Kine u Srbiji, dovođenja većeg broja učesnika i gostiju iz Kine na tradicionalni Beogradski maraton, kao i međusobne razmene znanja i iskustava", istakao je gradonačelnik Beograda.

Naveo je da se već ove godine očekuju značajni rezultati u svim pomenutim oblastima, o čemu će javnost uskoro biti obaveštena.

Gradonačelnik ističe da ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika garantuje još jednu rekordnu godinu, ne samo po broju samoplatežnih trkača već i po broju zemalja iz kojih oni dolaze.

"Već sada je, za ovaj vremenski period, prijavljeno rekordnih 3.300 učesnika iz rekordnog broja od 50 zemalja sveta. Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu i Srbiji, što je jedan od velikih ciljeva koji, takođe, želimo da ostvarimo", poručio je Mali.

Beogradski maraton, 31. po redu, održaće se 21. aprila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво