"Ulaganje u Vojsku Srbije je i ulaganje u bolji standard građana"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je radove na izgradnji hangara u kasarni "Boško Palkovljević Pinki", gde je uloženo više od milion evra, te ocenio da je svako ulaganje u Vojsku ulaganje u razvoj lokalne zajednice, bolji životni standard svakog građanina Srbije.

To je istovremeno ulaganje u u mir i stabilnost naše zemlje, naveo je ministar, koji je podsetio da je Ministarstvo odbrane iz budžeta predvidelo 743 miliona za poboljšanje vojne infrastrukture, a da će Vojska Srbije iz sopstvenih prihoda izdvojiti još oko 480 miliona dinara čime će znatno poboljšati stanje infrastrukture i stanje borbene tehnike.

"Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra kako bi ti objekti bili uslovni i funkcionalni", rekao je Vulin i dodao da je cilj da ove godine bude "pokrivena" kompletna vojna mehanizacija.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader očekuje nastavak saradnje s Vojskom Srbije, koja je, kako kaže, i do sada bila izuzetno uspešna, a brigadni je general i komandant Prve brigade kopnene vojske Željko Petrović podsetio da su decembra 2015. počeli radovi na izgradnji prvog hangara za smeštaj borbenih vozila u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

"To će omogućiti da borbena tehnika bude ispravnija, produžićemo joj vek trajanja i omogućiti da jedinice izvršavaju svoje zadatke na najbolji mogući način", rekao je Petrović.

Četiri nova hangara u mitrovačkoj kasarni zauzeće oko četiri hiljade kvadratnih metara i pokriće sve potrebe jedinice koja se nalazi u Sremskoj Mitrovici, a čija je infrastruktura znatno oštećena tokom NATO bombardovanja.

Završetak svih radova planiran je u martu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи