Božićna liturgija u Gračanici u prisustvu kosovske policije i Kfora

Brojni vernici iz centralnog Kosova okupili su se na božićna liturgiji koja je održana u Manastiru Gračanica, gde je služio episkop raško-prizrenski Teodosije.

Tokom liturgije u manastirskom dvorištu bili su prisutni pripadnici Kosovske policije i Kfora.

"U radosti dočekujemo praznik Božića", poručio je vernicima vladika Teodosije, prenosi Radio KiM.

Svečanu liturgiju povodom Hristovog rodenja zajedno sa vladikom Teodosijem služili su svešternici Eparhije raško-prizrenske.

Crkva, okićena badnjakom, ukrasima i slamom, bila je puna vernika.

Na liturgiji se pričestio veliki broj vernika i dece.

Episkop Teodosije pročitao je poslanicu srpskog partijarha Irijena, koji je poručio daje Kosovo i Metohija srpski Jerusalim.

"U radosti i mi danas dočekujemo praznik Božića, u hramovima u domovima, u porodicama. I mi na Kosovu i Metohiji radujemo se Božiću, da nam Bogomladenac Hristos daruje sile i snage da opstanemo na njegovom putu, vaskrslom putu, putu koji vodi u život večni", rekao je episkop Teodosije.

Vladika je poručio vernicima da je potrebno da sačuvamo sve ono što smo primili od naših predaka koji su sačuvali i svoje ime i svoju veru i "ovu svetu zemlju koja je od boga data".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво