Za roditelje ariljskih trojki nema odmora

Božić je za većinu neradni praznik, za neke profesije ponekad, a za roditelje - nikad. Posebno ukoliko imaju trojke jer je tada dežurstvo 24 sata.

Pre šest meseci Arilje je postalo bogatije za tri nova sugrađanina. Bojana je od Nemanje starija jedan minut, ali je on isto toliko stariji od Aleksandre. 

Na Božić u kući prvih ariljskih trojki uobičajeni ritam za bebe, čemu su roditelji sve podredili, o prazničnoj trpezi, kažu, misliće naredne godine. 

Majka Nataša Mirković rekla je da nema vremena ni za doručak. Otac Miloš Mirković kaže da čim se jedna beba probudi, on je uzima i nosi u dnevni boravak i hrani. 

"Ako se desi da je jedno za drugim budno, supruga uskače da se ne bi treće probudilo. Tako idemo u krug stalno. Desilo se dva-tri puta da se sve troje probudi i nije bilo spavanja do pola pet, pet ujutru. Nismo mogli da uspavamo sve", ispričao je otac.

Nataši i Milošu pomažu snaha i baka Kosa koja, kaže, da ima najveće bogatsvo.

"Dobiti trojke, dve devojčice i dečka, a imam dva unuka od mlađeg sina, to je nešto najlepše i mislim najradosnije u životu", kaže baka Kosa Mirković.

Iako je naporno odgajati trojke, ipak je to slatka muka, tvrde roditelji. Nataša je na porodiljskom odsustvu, a Miloša - kada odradi bilo koju od tri smene na poslu, čekaju dodatne kod kuće.

Nataša Mirković tvrdi da i muževi treba da dobiju bolovanje u ovakvim situacijama.

Miloš je rekao da bi voleo ali prvih godinu dana, mada, kaže, mora da se radi, jer trebaju pare da se odgajaju bebe.

Zajedno Miloš i Nataša zarađuju jednu prosečnu platu, a uz dečje dodatke nekako za sada uspevaju da se izbore.

Ipak, deca rastu, tako i potrebe, a protiv bele kuge treba se boriti kažu ne rečima, već jačom podrškom, počev od lokalne zajednice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво