U Beogradu 175.000 korisnika senior-kartice, pregovara se sa banjama

U projekat senior-kartice do sada se uključilo 178 kompanija, a popust je moguće ostvariti u više od 700 prodajnih mesta. Očekuje se da tokom 2018. i u drugim gradovima počne da se koristi ovakva kartica.

Najstariji Beograđani već dva meseca koriste seniorske kartice. U međuvremenu, raslo je interesovanje penzionera, kompanija, a menjali su se i popusti koji se nude korisnicima.

Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu ističe da je oko 175.000 penzionera dobilo kartice.

"Broj nije ograničen i svi penzioneri mogu aplicirati. Mi smo računali da ima 406.000 penzionera, i planirali smo da svima omogućimo da dobiju karticu", rekla je Stanisavljevićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

U projekat se do sada uključilo 178 kompanija, a popust je moguće ostvariti i u više od 700 prodajnih mesta. Nataša Stanisavljević ukazuje da svi imaju poverenje u grad i senior-karticu.

"Penzioneri imaju benefit jer svakodnevno ostvaruju popuste. Uključene su različite kompanije, od prehrambenih, do zdravstvenih ustanova, pozorišta, ugostiteljski objekti, sve što smo u razgovoru sa penzionerima saznali da je potrebno. Pregovaramo sa banjama koje se uključuju u ovaj sistem", rekla je Stanisavljevićeva.

I penzioneri u drugim gradovima nadaju se popustima. "Grad Beograd će podržati svaki grad koji želi da uvede senior-kartice. Gradonačelnici Novog Sada i Niša su izrazili želju da uvedu karticu, očekujemo da će tokom 2018. i u ostalim gradovima početi primena", rekla je gradska sekretarka ističući da je senior-kartica besplatna i da se njeno održavanje ne plaća.

Od nove godine važe i novi podsticaji za porodilje u Beogradu. "Svaka žena koja se prvi put porodi ima pravo na 10.000 dinara od Grada Beorgada, sve Beograđanke koje se porode imaju pravo na pomoć. Potrebna dokumentacija je ista kao i za ostale vrste pomoći", rekla je Stanisavljevića i dodala da socijalno ugroženi imaju pravo i na dodatnu pomoć.

Bez dugovanja i sa novim vrstama pomoći za porodilje smo ušli u 2018, zaključila je gradska sekretarka.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 03. jan 2018, 11:45)
Miki [neregistrovani]

Popust

Popust je veoma tj beznacajno mali, углавном се не односи на основне животне намер и не важи у висини трговина. То је маркетинг као повећање минимална. Уплате минималан на рачун а за увећани минималан умање чувену коверту. Док се народ опасуљи, оде маст у пропаст и сви заједно са њом. Већ виђено

(sreda, 03. jan 2018, 10:00)
anonymous [neregistrovani]

Spisak

Gde mogu procitati listu partnera senior kartice, dali su i kako obelezeni objekti u kojima se moze ostvariti popust.