Profesorka biologije u kamionu na šabačkom poligonu

U Šapcu, tridesetdvogodišnja Danijela Branković iz Šida obukom do ostvarenja dugogodišnjeg sna. Pored posla u školi, ta mlada žena želi da vozi i kamion.

Danijela Branković, kod kuće ima fakultetsku diplomu, a u ruci volan od kamiona. Profesorka biologije iz Šida, na šabačkom poligonu za obuku vozača ostvaruje san iz detinjstva.

"Nova godina je, praznici, vreme je da uradim nešto lepo za sebe, da promenim nešto u svom životu, a naravno, pored ljubavi, tu su i finansije, inače ja radim, imam stalni posao, u dve osnovne i srednjoj školi", kaže profesorka biologije Danijela Branković.

Na putevima u šabačkom kraju, u kamionima se uglavnom mogu videti samo muškarci.

Duško Đukanović, instruktor u auto-škole "Zebra", kaže da je Danijela prva devojka koja je posle pet godina upisala za C kategoriju.

"Lepo se snašla u toj velikoj kategoriji, malo žena upisuje te kategorije koje su teške", kaže Zorica Srnić, instruktor u auto-školi "Zebra".

Iz kamiona čija je nosivost 12 tona, put se dobro vidi. Najteže je skretanje udesno.

"Sve je samo vežba, ako ste uporni i ako znate šta hoćete, to je sve savladivo, kada radite ono što volite, onda pratite samo to, ljudi koji su meni bliski podržavaju me, i to mi je najbitnije", kaže Danijela Branković. 

Danijela sigurno i pažljivo vozi i na poligonu i na ulici, ali i do svakog sledećeg cilja. Pored kamiona sa prikolicom, želi da nauči da upravlja i autobusom.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво