Novogodišnje veče u Srbiji

Građani Srbije dočekuju 2018. godinu, na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u svojim domovima. U MUP-u kažu da su preduzete sve mere kako bi građani i brojni turisti mogli bezbedno da provedu praznike.

Beograd i ove godine organizuje novogodišnji koncert kod Doma Narodne skupštine. Nastupaju "Balkanika", "Riblja čorba" i Aca Lukas.

U Centru "Sava" za 21 sat zakazan je koncert pod sloganom "Nova godina – otmeno". Posetioci će u 2018. godinu ući uz zvuke džeza, klasike i evergrina.

Za novogodišnje praznike u Beograd je došlo 130.000 turista, a da bi doček protekao kako treba brine se oko 5.000 zaposlenih u gradu, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Beograđani i gosti prestonice nastavljaju druženje i sutra u Svetogorskoj ulici, Ulici otvorenog srca. To je jedna od najstarijih prestoničkih manifestacija koja traje već četiri decenije.  

Novosađane u novogodišnjoj noći očekuje bogat program i najveći vatrometni spektakl u Srbiji koji su zajedno osmislili princ Đorđe Karađorđević i američki pirotehnički ekspert Majk Noks. 

Za umetnički deo programa zadužen je tim reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika, pred kojima je zadatak da "ožive" centar Novog Sada. Tako na četiri lokacije nastupa više od 50 izvođača.

Najviše posetilaca očekuje se na Trgu slobode na kojem nastupaju Darko Rundek, "Plavi orkestar", bend S.A.R.S.

Nišlije na Trgu kralja Milana zabavlja grupa "Van Gog i trubački orkestar Dejana Petrovića. Veselo je i u Pirotu gde će legendarna grupa "Galija" Piroćance uvesti u Novu godinu. 

Građani Jagodine Novu godinu dočekuju na "Skveru omladine", gde će ih zabavljati "Piloti" i Kiki Lesandrić. 

Nakon nekoliko godina i Zaječar ponovo dočekuje Novu godinu kao nekada. Muzika i vatromet očekuje sve posetioce na zaječarskom trgu. 

Novogodišnje svečanosti u Pančevu počele su još 25. decembra. Turistička organizacija Pančeva pripremila je bogat kulturno-zabavni program.

U Novu 2018. godinu Subotičane će svojom muzikom i nastupom uvesti Đorđe David i Milan Topalović.

Osim Beograda i Novog Sada, tradicionalno, najviše gostiju u novogodišnjoj noći je na Zlatiboru, Kopaoniku i na Tari.

Tako večeras na Kraljevom trgu na Zlatiboru nastupa Kragujevčanka Jelena Tomašević, a hoteli na Kopaoniku i Tari odavno su popunjeni.

Ove godine, organizovanog dočeka neće biti u Vranju, Svrljigu, Surdulici i Prokuplju, Kragujevcu i Kraljevu.

Novi Pazar već godinama ne organizuje dočeke na otvorenom. Taj grad se među prvima odrekao organizovanih dočeka u korist socijalno najugroženijih građana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво