Poklon BMV-a učenicima limarskog odeljenja

Srednjoj stručnoj Školi GSP u Beogradu nemačka kompanija BMV poklonila je karoseriju automobila koja će biti korišćena kao učilo u nastavi limarskog odeljenja. Ovo je treća donacija nekoj školskoj ustanovi u Srbiji ove godine ukupne vrednosti veće od 150.000 evra.

Jedan automobil poklonjen je Mašinskom faklutetu u Beogradu, a dve karoserije najnovijih modela srednjim sručnim školama u Zemunu i Beogradu.

Učenici limarskog odeljenja škole GSP na najsavremenijem modelu BMV serije 7 moći će da vežbaju zanat za koje vlada sve veće intresovanje učenika.

Škola GSP jedinstvena je u Srbiji jer školuje deficitarne kadrove iz oblasti saobraćaja i motoristike a ovakve donacije doprinose da se učenici upoznaju sa najnovijim dostignućima u auto industriji.

"Novi materijali, nova tehnologija izrade, tako da to za nas mnogo znači, da se naša deca osposobe, vide ono što vide deca u Nemačkoj, Švajcarskoj, Švedskoj, da isto odrade ili vide", kaže Ljubomir Mladenović, pomoćnik direktora Škole GSP.

Dobra stvar ovih donacija je da učenici idu na praksu u ovlašćenje servise BMV u Srbiji a oni najbolji brzo nalaze veoma plaćeni posao.

broj komentara 0 pošalji komentar