Kontrola saobraćaja, za šest dana isključeno 1.200 vozača

Za šest dana koliko traje pojačana kontrola Saobraćajne policije iz saobraćaja je isključeno skoro 1.200 vozača. Više od 200 njih je zadržano na trežnjenju, kaže Damir Okanović iz Komiteta za Bezbednost saobraćaja.

Gostujući u Dnevniku RTS-a Damir Okanović je rekao da akcija Saobraćajne policije nije gotova i da će trajati do 3. januara.

Prema njegovim rečima, ako se ima u vidu da osoba sa 1,2 promila u krvi ima 35 puta veću šansu da izazove saobraćajni udes, zabrinjavajuće što je do sada otkriveno 217 "potencijalnih ubica na našim putevima", a pitanje je koliko je onih koji nisu otkriveni.

"Ovakve akcije daju dobre rezultate, ali nas teraju da razmislimo da li smo kao društvo zreli i da li je kod nas sazrela svest da ne treba da sedamo pijani za volan", naglasio je Okanović.

Dodaje da represija nije jedini način podizanja svesti o opasnosti kombinacije alkohola i vožnje, navodeći da se radi i na obrazovanju, vaspitanju i promeni stavova naših vozača.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво