Vežba "Zima 2017" – sadejstvo kopnene vojske i avijacije

Pokazna taktička vežba Prve brigade sa bojnim gađanjem "Zima 2017" održana je na Intervidovskom poligonu "Pasuljanske livade".

Događaju su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, s članovima kolegijuma.

Cilj združene vežbe, nivoa bataljona, čija je tema bila – borbena grupa u odbrani sa prelaskom u napad, bio je prikazivanje obučenosti snaga za komandovanje i potčinjenih jedinica borbene grupe u pripremi, organizovanju i izvođenju borbene operacije u svim vremenskim uslovima.

Kroz realizaciju aktivnosti prikazan je način organizovanja i izvođenja taktičke vežbe sa bojnim gađanjem sa borbenom grupom, kao i potreban nivo obučenosti jedinica za izvršavanje postavljenih zadataka u toku izvođenja operacije.

U obraćanju nakon vežbe, Vulin je rekao da je današnja vežba pokazala da su pripadnici Kopnene vojske, u ovom slučaju Prve brigade, na najvišem mogućem nivou i da naša zemlja može da bude mirna i sigurna, a da svaka pretnja već unapred može da bude otklonjena.

"Ovako snažna vojska je najveći garant mira. Ovako spremna vojska je garant da rata neće biti", poručio je on.

Kako je dodao, u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića, Vojska će u narednoj godini imati nekoliko težišnih zadataka.

"Na prvom mestu to je unapređenje naše obučenosti i dalji rad na boljoj obuci naših vojnika, na povećanju borbene gotovosti i spremnosti baš svakog našeg pripadnika", kaže on.

Ministarstvo odbrane će sa svoje strane nastaviti da radi na opremanju Vojske, na njenoj modernizaciji i na poboljšanju materijalnog položaja naših pripadnika, dodao je on.

Takođe, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što javnost može da vidi u kakvim uslovima vežbaju vojnici.

"Drago mi je što javnost može da vidi da se svaki uloženi dinar u pripadnike naše vojske vraća izuzetnim ljudima, i vraća se Vojsci, koja može da garantuje bezbednost i sigurnost na svakom delu naše teritorije", rekao je Vulin.

Oficir za planiranje vežbe i komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Petrović rekao je da su današnjim danom dvonedeljne vežbovne aktivnosti na poligonu "Pasuljanske livade", u okviru obuke borbene grupe, uspešno završene.

Vežba "Zima 2017" pokazala je uspešno sadejstvo jedinica i rodova i integraciju obuke rodova Kopnene vojske, kao i integraciju dva vida – Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво