Spartanka iz Srbije na vijetnamskom terenu

Zamislite da trčite 24 sata bez prekida. Teško je, ali takvim sportom bavi se jedna Beograđanka. Ona trči bez prekida po teško pristupačnom terenu, što od nje zahteva da stalno bude u dobroj kondiciji. Ovaj sport ne poznaje granice.

Gužva, najmanje osam miliona motora, vlaga – to je normalno u Ho Ši Minu, za Vijetnamce. Kada ste iz Srbije, idealno je za izbegavanje, osim ako niste Spartanac, tačnije Spartanka.

"Ulice su pune i automobila i motora, toplo je vreme, svi negde žure. Ima previše ljudi, tako da je stvarno jako zabavno, kao da uđeš u igricu", kaže Jasmina Aleksandrov, fitnes trener.

A, igrica u kojoj živi zove se – Spartan race. Nju je zaigrala posle košarkaške karijere u reprezentaciji, "Panatinaikosu","Bajernu", "Koloradu". Sa parketa prešla je na blatnjavi teren. A, ovo je samo trening.

"U toku same trke imamo i različite prepreke koje moramo da preskočimo, adaptiramo se i da promenimo razmišljanje i način fizičke pripreme da bismo prestigli sve te prepreke, tako da mi je ovo odlično spremanje za tako nešto", kaže Jasmina.

Sledeća prepreka je Island.

Jasmina kaže da je na Islandu očekuje dosta hladnije vreme u odnosu na Vijetnam, malo više snega ali i trka od 24 sata.

U retkim trenucima kada ne trči, trenira druge da postanu Spartanci. Tvrdi da ih lako ubeđuje da ne odustaju – tajna možda leži u činjenici da je po struci politikolog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи