Prihvatilište za decu od septembra u novom prostoru

Deca u beogradskom Prihvatilištu su od ranog detinjstva suočena sa životnim mukama, ali se raduju praznicima kao i sva druga deca. Pripremaju se za razne manifestacije i nadaju poklonima. U Prihvatilištu najavljuju da će se naredne godine preseliti u veći prostor.

Na vratima Prihvatilišta, koja su otvorena 24 sata tokom cele godine, pomoć traže deca koju muče najrazličitiji problemi, poput roditeljske nebrige, bolesti, siromaštva, nasilja.

U Prihvatilištu je trenutno 29 mališana, koji spavaju na 16 kreveta. Problem je još veći jer se stalno javljaju i nova deca kojima je neophodan smeštaj i stručna pomoć.

"Važno je da su sva deca na sigurnom i toplom. Očekujemo sledeće godine da dobijemo novi prostor sa 50 kreveta", rekla je za RTS Danijela Stajković iz Prihvatilište za decu u Beogradu.

O novom i većem prostoru priča se poslednjih deset godina ali je sada preseljenje izvesno. 

"U oktobru smo obišli radove na novom prostoru i uverili se da ćemo u septembru sledeće godine sigurno biti u novom prostoru", rekla je Stajković. 

Osim zbrinjavanja dece, u Prihvatilištu su usmereni pre svega na kvalitet koji mogu da pruže toj deci kao i da ih uključe u obrazovni sistem kako bi uz dalje školovanje mogli sebi u budućnosti da osiguraju posao.

Pored osnovnih stvari za život, ovoj deci, kao i svakom drugom detetu, potrebna je pažnja.

"Svi ljudi dobre volje su dobrodošli u naše Prihvatilište, posebno u vreme praznika, da se uključe u radionicama, da se druže i pokažu pažnju. Ono šta je u datom trenutku potrebno toj deci građani mogu da pronađu na našim nalozima na društvenim mrežama a sada su to suplementi i vitamini, papuče i sredstva za higijenu", kaže Stajković.  

Mnoga deca odavde krenu pravim putem i postanu veliki ljudi, nažalost, nije malo ni onih koji ne uspeju da prevaziđu problem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи