Dodeljena nagrada "Ličnost godine"

Misija OEBS-a dodelila je nagradu "Ličnost godine" poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, direktorki organizacije civilnog društva "Impuls" iz Tutina Dženeti Avgović, zamenici Republičkog javnog tužioca Tamari Mirović, predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću i advokatu u oblasti medijskog prava Milošu Stojkoviću.

Nagrada "Ličnost godine" se dodeljuje građanima Srbije koji su doprineli promociji vrednosti za koje se zalaže OEBS u zemlji.

Šef misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio ocenio je tokom dodele da je dobra saradnja sa medijima i vlasti u Srbiji doprinela ispunjenju OEBS-ove misije.

"Ovde smo da pomognemo Srbiji i njenim institucijama da ova zemlja bude potpuno funkcionalna demokratija", rekao je Oricio.

Misija OEBS-a, istakao je, naporno radi na što boljoj komunikaciji s građanima i na povećanju vidljivosti.

Svake godine, podseća Oricio, misija OEBS-a prepoznaje pojedince koji su posebno zaslužni za promovisanje njenih vrednosti.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković nagrađena je za doprinos borbi protiv diskrimacije i promovisanju jednakosti i tolerancije. 

Misija OEBS-a je sa poverenicom tokom ove godine radila na stvaranju mogućnosti za edukaciju predstavnika pravosuđa u oblasti nediskriminacije te na jačanju saradnje između tela koja se bave zaštitom ravnopravnosti u regionu i unapređenju kapaciteta inspektora rada za rešavanje slučajeva diskriminacije na tržištu rada.

Mirovićeva je nagrađena za doprinos u oblasti poštovanja ljudskih prava u krivičnom pravosuđu a sa OEBS-om je sarađivala na programu poboljšanja položaja žrtva kriminala.

Sejdinović je nagrađen za doprinos zaštiti slobode medija i poboljšanje informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Sa OEBS-om je sarađivao na sprovođenju Sporazuma o merama za poboljšanje bezbednosti novinara.

"Ličnost godine" je otišla u Stojkovićeve ruke zbog posvećenosti slobodi medija i razvoju medijskog zakonodavstva.

Stojković koordonira grupu pet advokata u sprovođenju sveobuhvatne analize efikasnosti mera pravne zaštite za novinare.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се