Otvoren kafić u kome će raditi bivši štićenici Svratišta

"Kafe bar 16" – nije još jedan beogradski kafić, već mesto gde će deca koja posle petnaeste godine napuštaju Svratište moći da prođu obuku za konobare i barmene.

Kafić je pokrenuo Centar za integraciju mladih, a planirano je da u narednih godinu dana 12 dece između 16 i 19 godina steknu praktična znanja iz ugostiteljstva.

"Kafić je posebno mesto, jer se kroz rad deca koja su bila u Svratištu integrišu u društvo, uče na koji način mogu da rade ovaj posao i pokazuju svoje kvalitete i kapacitete onima koji će dolaziti u kafić", rekao je izvršni direktor Centra za integraciju mladih Marko Tošić.

Objašnjava da će u prvih šest meseci šestoro dece zajedno prolaziti obuku i još šestoro u drugom delu godine, kao i da će nakon završene obuke dobiti sertifikate koje će moći da koriste u pronalaženju posla.

"Ceo program je osmišljen da pokaže i drugim korisnicima Svratišta da je ovakav nastavak moguć, to je primer dobre prakse za drugu decu i način na koji pokazujemo da Centar ne prestaje da brine o njima ni kada prestanu da dolaze u Svratište", kaže Tošić.

Posle obuke, naveo je on, neka deca će ostati da rade u "Kafe baru 16", a Centar će u dogovoru sa drugim kafićima u Beogradu preporučiti decu i tako im pomagati u pronalaženju posla.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи