Donatorsko veče udruženja "Marinko Madžgalj"

Humanitarno udruženje "Marinko Madžgalj" i Srpski pankreasni klub večeras su u Beogradu održali donatorsko veče. Cilj je bio da se pomogne onima koji su oboleli od najpodmuklijeg kancera.

Branimir Brstina, upravnik Pozorišta Atelje 212, prisetio se rada sa Marinkom Madžgaljem.

"Ja sam upoznao jednog mladog glumca, nasmejanog, vedrog, prepunog dara. Čak i kada sam bio na kratko njegov upravnik – zavoleo ga, na momente se i divio tome što je učinio na sceni, a kasnije, zajedno sa kolegama koji su delimično ovde prisutni iz našeg pozorišta, imao tu nemilu dužnost da saopštim publici da ga više nema. Ja i dalje mislim da njega ima jer on je mlad i zdrav kao ruža", rekao je Brstina.

Marinkova porodica, kolege, prijatelji, ali i lekari koji pokušavaju da se bore protiv raka pankreasa, oni koji mogu svojim donacijama da pomognu – svi su se večeras okupili na prvoj donatorskoj večeri koja treba da pomogne u borbi protiv raka pankreasa.

Svi zajedno su i poručili da samo tako možemo da budemo hrabriji, a budućnost obolelih izvesnija.

"Ovaj ljubičasti znak je znak borbe protiv raka pankreasa u čitavom svetu, znak da treba podići pozornost i da se treba boriti do kraja", rekao je prof. dr Dejan Milenković iz Srpskog pankreasnog kluba.

Rak pankreasa je teška i podmukla bolest, dolazi tiho, napreduje brzo, a odnosi sve više života, ne samo u Srbiji nego u svetu.

Novac koji je prikupljen večeras biće iskorišćen za usavršavanje naših mladih lekara u inostranstvu, ali i dijagnostiku i lečenje ove teške bolesti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво