Otkazan štrajk upozorenja sindikata "Nezavisnost" u fabrici u Kragujevcu

Sindikat "Nezavinost" u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler automobili" najavio je za danas, u periodu od 13 i 30 do 14 i 30, održavanje štrajka upozorenja u toj kompaniji. Na sinoćnjoj sednici odbora sindikata Nezavisnost, doneta jednoglasna odluka da se odustane od najavljenog štrajka upozorenja.

Na sednici odbora sindikata "Nezavisnost", održanoj sinoć, doneta je jednoglasna odluka da se odustane od najavljenog štrajka upozorenja zato što se rukovodstvo fabrike nije udostojilo da nam potpiše obaveštenje o održavanju štrajka, navodi se u saopštenju sindikata.

"Sa nepotpisanim obaveštenjem bi postojala opasnost da se štrajkačima vreme od pola sata provedeno u štrajku računa kao neopravdan izostanak sa posla i time znatno umanji predstojeći novogodišnji bonus", navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji dopisništva RTS-a u Kragujevcu.

U sindikatu, smatraju, da su, ispunili cilj i bez održavanja štrajka upozorenja, jer im je, kako navode, namera bila, da podsete poslodavca, da radnici ove fabrike rade za nedopustivo male plate u veoma teškim uslovima, znatno gorim nego u ostalim "Fijatovim" fabrikama.

U odboru sindikata "Nezavisnost", ocenjuju, da se radnicima u kragujevačkoj fabrici, uskraćuje niz prava koja radnici drugih fabrika imaju. Smatraju, da je pred njima izuzetno teška godina, jer ih, po njihovim saznanjima, pre dolaska novog modela, očekuje smanjenje obima proizvodnje, a time i plata.

Predstavnici sindikata "Nezavisnost" u "Fijatovoj" fabrici nisu učestvovali u pregovorima sa poslovodstvom i Vladom Srbije, jer su da podsetimo, bili protiv toga da se strajk u kompaniji prekine dok se ne dobiju čvrste garancije od poslovodstva, da će zahtevi radnika biti ispunjeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво