Dogradnja škole u Pećincima zbog privrede i dualnog obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je Tehničku školu "Milenko Vrekić Neša" u Pećincima u kojoj su u toku radovi na proširenju kapaciteta.

Razvoj privrede u Pećincima, koji je praćen razvojem dualnog obrazovanja, stvorio je potrebu za dogradnjom škole koja će dobiti 960 novih kvadrata, rekao je ministar Mladen Šarčević i istakao da će država nastaviti sa ulaganjem u škole gde god za to postoji potreba, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Intenzivan privredni razvoj i dolazak velikih kompanija potvrdili su i potrebu za uvođenjem dualnog obrazvanja, a škola u Pećincima je pionir tog vida srednjeg obrazovanja. Kako bismo bolje odgovorili na potrebe tržišta i privrede za narednu školsku godinu modrnizovaćemo još obrazovnih profila", naglasio je Šarčević.

Radove na dogradnji škole finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz Program modernizacije škola.

Vrednost investicije je 39 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni početkom aprila 2018. godine.

Predsednica Privremenog organa uprave Dubravka Kovačević Subotički naglasila je da je dogradnja tehničke škole izuzetno značajna investicija, kojom ne dobija samo srednja škola nove prostorije, već i pećinačka osnovna škola, koja će sada konačno imati svoj zaseban prostor.

Podsetila je da se u Pećincima u obrazovanje nije ulagalo decenijama, pa su školski objekti zatečeni u devastiranom stanju.

U protekle četiri godine smo renovirali devet školskih objekata, a do kraja godine ćemo investirati u još sedam. Činimo sve da poboljšamo uslove za učenje, a dogradnjom tehničke škole stvorićemo uslove i za uvođenje novih obrazovnih profila u narednoj školskoj godini, poput jednog odeljenja gimnazije, navela je Kovačević Subotički.

"To smo pokušali i prethodne školske godine, ali nismo uspeli, a ja se nadam da ćemo sa novim objektom uspeti da ostvarimo i ovaj cilj", dodala je Kovačević Subotički i najavila da će tokom naredne godine biti u potpunosti rekonstruisane osnovne škole u Kupinovu i Karlovčiću.

Tokom posete Pećincima, Šarčević je obišao osnovne škole u Karlovčiću i Kupinovu, OŠ "Dušan Jerković Uča" i OŠ "Dušan Vukasović Diogen".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво