Novi koncept učenja – digitalni, interaktivni udžbenici

Reforma školstva podrazumeva i promenu udžbenika, pa je resorno ministarstvo izradilo Nacrt novog zakona o udžbenicima, a javna rasprava je u toku i trajaće do 26. decembra.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković rekla je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da će novi zakon o udžbenicima doneti jeftinije i pravednije obrazovanje za sve.

"Digitalni udžbenici će učiniti da nastava bude zanimljivija, da kolegama bude lakše, i na koncu, da sve to bude jeftinije što je značajno za roditelje", napomenula je pomoćnica ministra prosvete.

Prema njenim rečima, i sadržina udžbenika će se menjati jer nastava mora biti zanimljivija.

"Dete mora da bude aktivan učenik u nastavi. Moramo naučiti decu da povezuju, razmišljaju, donose svoje sudove i zaključke. Važno je da stvorimo misleću generaciju, decu koja će biti spremna za život", navela je Nedeljkovićeva.

Pomoćnica ministra prosvete ističe da ne mogu svi udžbenici odmah biti digitalni i dodaje da se ni u jednoj zemlji reforma nije sprovela tokom jedne godine.

"Na sreću, Vlada je prepoznala da su nam neophodna sredstva za digitalizaciju i nadam se da ćemo u tri ciklusa moći da kažemo da smo sproveli reformu", navela je Nedeljkovićeva.

Očekuje se, kaže, da će i ovaj zakon izazvati određene reakcije u javnosti.

"Ali, trudili smo se da napravimo zakon koji će svima dati jednake šanse, koji će biti transparetnetan u svakom smislu, što mora uticati na smanjenje korupcije. Ovaj zakon nudi praktična i jednostavna rešenja, i svaka zainteresovana strana može pronaći sve što je za nju dobro", navela je Nedeljkovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи