Kuda za novogodišnje praznike?

Naši ljudi najviše putuju leti ali je sve više i onih koji vole da nekuda odu za novogodišnje praznike. Izbor mesta na kojem će dočekati Novu 2018. prvenstveno zavisi od godina putnika.

Mladima je najvažnije da otputuju tamo gde je dobra zabava i veoma im je važno da to odredište ima dobre kritike na društvenim mrežama. Cena je tek na trećem mestu.

"Mladima je dosada ono što im najviše smeta, njima je potreban aktivni odmor. Oni najviše vole aktivne sadržaje, pogotovu u prirodi kad imaju priliku da posete reke, jezera, planine,  da budu u društvu i da mogu da vežbaju malo, da uživaju u lepim prizorima, da naprave lepe fotografije za svoje društvene mreže. To je onda to što im je potrebno", kaže Petar Slavković iz organizacije "Srbija za mlade".

Tu su jako bitne i kvalitetne fotografije i video-snimci, koji ne moraju da budu izuzetno profesionalni ali je važno da se vide pojedinačni utisci turista koji svoje iskustvo kače na Jutjub i dele na društvenim mrežama.

Starijim turistima cena je odlučujući faktor. Na drugom mestu je mogućnost plaćanja na više rata i to da je odredište blizu.

"Cena, mogućnost plaćanja na rate je svakako opredeljujuće. Međutim mi imamo i onaj segment tržišta kojima to nije prioritet. Dakle, njima je pre svega važan komfor i udobnost na destinaciji, zatim dobra infrastruktura da mogu brzo i lako da dođu do nje s obzirom na to da su to mali odmori koji traju tri, četiri dana", kaže direktor JUTE Aleksandar Seničić.

Domaće planine i gradovi u regionu će i ove Nove godine biti najposećeniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво