Slogan (ne) donosi bebe

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je poziv za izradu slogana koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike. Konkurs je otvoren do 19. decembra, a pravo učešća imaju svi građani Srbije i pravna lica. Najbolji slogan trebalo bi da promoviše roditeljstvo i rađanje više dece.

Kako u nekoliko reči podstaći proširenje porodice – teško je pitanje za one kojima je namenjen budući slogan.

Rečima su motivisali i Dance. Uz slogan 'Učinite to za Dansku', pozivali su ih da odu na odmor i tamo probude strast. U slučaju začeća dobijali bi trogodišnje zalihe pelena. Primer razvijenijih motiv je za ovdašnje inicijatore konkursa.

"Mislimo da će darovitost naših građana doći do izražaja. Mislimo da slogan mora biti jasan, kratak, zvučan, mora izraziti suštinu. Dakle, poziv na pronatalitetne aktivnosti na način koji može da bude i simpatičan i suštinski u skladu sa politikom koju vodimo u smislu pronataliteta", objašnjava ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Uz osnovne karakteristike, važna je i tema slogana. Marketinški stručnjaci ne preporučuju iscrpljene – poput novca i patriotizma. Fokus stavljaju na realne probleme i moderno.

"Interesantan bi bio neki citat neke ličnosti koja ima ugled i kod nas i u svetu, može biti neka poruka koja bi bila laka i jednostavna za širenje preko društvenih mreža. Može biti haštag #rodi_ljubav, #rodi_zdravlje, #rodi_druga, želju, nadu...", smatra stručnjak za marketing Miljan Premović.

Kreativnost, poput ove, biće i nagrađena. Autoru najboljeg slogana sleduje 150.000 dinara. Drugo mesto vredi 75.000, treće 50.000 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво