Jelena Matejić imenovana za direktorku EMS-a

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 5. decembra donela rešenje kojim je na mesto direktora "Elektromreža Srbije" imenovala Jelenu Matejić, dosadašnju v. d. direktorku te kompanije, saopštio je EMS.

Jelena Matejić je nepunih godinu dana obavljala funkciju v. d. direktora akcionarskog društva "Elektromreže Srbije", na koju je imenovana sa pozicije izvršnog direktora za investicije i strategiju.

Vodila je projekte EMS-a kao što su izgradnja i puštanje u pogon trafostanice "Beograd 20" i aktuelnu izgradnju Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Jelena Matejić je diplomirani ekonomista Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a poseduje i zvanje master menadžer u oblasti menadžmenta u javnom sektoru i zvanje "prodžekt menadžer" Vaj-faj instituta (Austrijska agencija za razvoj).

Bogato radno iskustvo sticala je godinama radeći u privatnom i javnom sektoru. Radila je u kompanijama "Mark plan", "Delta sport", "Droga kolinska" i "Atlantik grupa", navodi se u saopštenju.

U EMS-i je zaposlena od 2012. godine.

Obavljala je i javne funkcije člana Upravnog odbora preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i člana Nadzornog odbora iste kompanije, a od februara 2015. godine je predsednik saveta Akcionarskog fonda Republike Srbije.

Od 2016. godine član je Odbora direktora Crnogorskog elektro-prenosnog sistema.

Jelena Matejić je rođena 1973. godine u Smederevu, udata je i majka je jednog deteta. Tečno govori engleski i služi se španskim.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво