Dan volontera, uz malo ličnog odricanja može mnogo da se pomogne

Danas se obeležava međunarodni dan volontera, kao podsećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program UN za volontere. U Srbiji ima mnogo onih koji su spremni da nesebično pomažu drugima, a jedan od njih je Užičanin Zoran Milovanović, zastavnik u penziji, učesnik i pokretač mnogih humanitarnih akcija, dobrovoljni davalac krvi od punoletstva.

Iza njega su decenije volonterskog rada i više od 300 akcija od kojih je 100 sam organizovao. Među najznačajnije ubraja potpisivanje donarskih kartica, dobrovoljna davanja krvi, akciju "Bitka za bebe" u okviru koje su opremili odeljenje neonantologije užičke bolnice.

Zoran kaže da ga svaka akcija ispunjava a ono što ga pokreće je volja da se pomogne pojedincima ali i institucijama. 

"Razumevanja i ima i nema ali moj primarni cilj je da motivišem svoju i drugu decu, da im damo podstrek kako mogu da budu društveno korisni. Uz malo ličnog odricanja može da se puno pomogne", objašnjava Zoran Milovanović. 

Trenutno završava akciju koja je pokrenuta za nabavku ultrazviuka za vantelasnu oplodnju koja tek treba da zaživi u Užicu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво