Unicef: Tate su bitne isto koliko i mame

Očevi se sa decom igraju drugačije, pričaju drugačije. Njihove igre su za decu interaktivnije, oni puštaju decu da isprobaju svoje granice, a takva deca deca postaju ljudi sigurni u sebe.

"Dokazano je da beba odmah po rođenju prepoznaje mamin glas, to je glas koji je stalno slušala, još dok je bila u stomaku. Ali, takođe je dokazano da beba osim maminog glasa prepoznaje još jedan, a to je tatin glas. Na tatin glas se beba navikava od 32. nedelje trudnoće, pa ako želite da vaše dete ima bliski odnos sa ocem, pustite da joj tata priča, još dok je u stomaku", poručuje Unicef.

Istraživanja su takođe pokazala da beba tatu i mamu razlikuje po mirisu, još u prvim danima. Zato je važno da tata nosi, ljubi i mazi bebu od rođenja, jer će uskoro i on, kao i mama moći da uteši i umiri novorođenče koje plače, baš kao i mama.

"Dokazano je da su deca u čijem razvoju podjednako učestvuju oba roditelja imaju bolji uspeh u školi, više prijatelja,ljubavne veze su im stabilnije, a jednog dana i oni sami postaju dobri roditelji", naglašava Unicef.

Ne zaboravite, svaki trenutak je važan za razvoj deteta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво