Mihajlovićeva: Nećemo uvoditi vinjete na auto-putu

Srbija nije spremna da naplaćuje putarinu na regionalnim i lokalnim putevima, te sigurno neće uvoditi vinjete na auto-putu, rekla je potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. 

Kako je objasnila, ako bi u ovom trenutku bile uvedene vinjete, saobraćaj bi u velikom delu bio prebačen na regionalne puteve. 

"To bi značilo da bi se dodatno oštetili još nesređeni regionalni putevi, a mi svakako ne bismo mogli od naših građana da naplaćujemo regionalne puteve. To su razlozi zašto smo se opredelili da ostanemo na zatvorenom sistemu i pre svega na elektronskoj naplati putarine (ENP)", rekla je potpredsednica vlade novinarima nakon otpočinjanja radova na gradnji pruge Beograd–Budimpešta. 

Podsetila je da se pre tri godine razgovaralo o tome šta može da se uradi da protok automobila bude mnogo brži na auto-putu nego što je tada bio, da su zatim urađene mnoge analize, te da se Srbija opredelila za ENP.

"Pre tri godine, bilo je između pet i sedam odsto naplate ENP, danas je to 40 odsto. To je bila suština i to je jedan razlog, a drugi razlog, koji stalno ponavljam, jeste to što mi još nismo spremni da naplaćujemo putarinu na regionalnim i lokalnim putevima, a takođe samo manji broj država u EU koristi vinjete", rekla je Mihajlovićeva. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво