Đorđević i Mali uručili stohiljaditu "senior karticu"

Penzioneru Dragoslavu Radiću uručena je stohiljadita senior-kartica koju su mu u zdanju Starog dvora predali ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Đorđević i Mali su istakli da se "senior kartica" za nepune tri nedelje pokazala kao veliki uspeh za koju su zainteresovani i drugi gradovi u Srbiji.

"Od 407.000 penzionera u Beogradu, danas je dodeljena 'senior kartica' stohiljaditom penzioneru, ako nastavimo ovim tempom, siguran sam da će najveći broj penzionera, ako ne i svi, u sledećih nekoliko meseci biti vlasnici kartice", izjavio je Mali.

Prema njegovim rečima, "senior kartica" je personalizovana, benefit kartica kojom penzioneri mogu da ostvare popust u više od 70 preduzeća koja su trenutno partneri ovog projekta, ali i u maloprodajnim lancima, zdravstvenim ustanovama, ustanovama kulutre, sporta.

"Vaš odziv za nepune tri nedelje pokazuje da smo na pravom putu da kroz ovaj program kažemo 'hvala' za sve što ste uradili za naš grad i da vam na neki način olakšamo svakodnevni život", poručio je Mali penzionerima na dodeli stohiljadite "senior kartice".

Istakao je da su i drugi gradovi u Srbiji izrazili želju za uvođenjem "senior kartice" i dodao da će Grad Beograd, kao pokretač projekta, to iskustvo podeliti.

Gradonačelnik je podsetio da trenutno u Beogradu ima 26 staračkih domova i najavio da će dva staračka doma biti otvorena za mesec dana, a još dva naredne godine.

Đorđević je poručio da kao što je Beogradu cilj uručivanje 407.000 "senior kartica", tako je i Ministarstvu na čijem je on čelu cilj 1.750.000 kartica, jer, kako je nagalsio, svi građani to zaslužuju.

"Vlada i Ministarstvo će nastaviti da rade na poboljšanju života svih naših građana, sa posebnim fokusom na najstarije", ukazao je Đorđević.

Korišćenjem beogradske senior kartice penzioneri mogu da ostvare popust u apotekama, domovima zdravlja, zdravstevenim ustanovama, marketima, muzejima, javno komunalnim preduzećima, pozorištima, bankama, turističkim agencijama, pozorištima...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи