Mihajlović: Nasilje nad ženama nije privatna stvar

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović pozvala je sve relevantne institucije, udruženja, medije, građanke i građane Srbije da se uključe u borbu protiv nasilja nad ženama.

U saopštenju povodom slučaja nasilja u porodici, u kojem je partner ubio nevenčanu suprugu u Pančevu, ministarka kaže da je to "još jedan dokaz da nasilje nad ženama nije privatna stvar i da pred njim ne smemo da okrećemo glavu, već da prijavljujemo nasilnike i tako doprinesemo stvaranju nenasilnog društva".

Ona je navela da je u tom slučaju "još strašnije što se stravičan zločin dogodio pred dvanaestogodišnjim detetom" i pozvala nadležne institucije da preduzmu sve mere da deca budu adekvatno zbrinuta.

"U susret obeležavanju globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama treba da se podsetimo koliko je ovaj problem rasprostranjen i da se ne samo tih 16, već svih 365 dana u godini borimo za društvo u kom je nasilje nedopustivo", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je podsetila i da novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je Koordinaciono telo pripremilo stavlja veći akcenat na prevenciju nasilja i rad sa najmlađima, jer, kako primećuje, nasilje se ne dešava nekom drugom, ono je svuda oko nas i ako se svi ne angažujemo biće ga još više.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара