Testiran ponos srpske odbrambene industrije "nora B-52"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prisustvovali su na artiljerijskom poligonu, zajedno sa domaćinima, testiranju samohodne haubice "nora B-52", kalibra 155 milimetara.

Bila je to prilika da se jedan od najboljih proizvoda i inovacija odbrambene industrije Srbije, u praktičnom dejstvu i u najboljem svetlu, prikaže partnerima u UAE, a nakon testiranja, ministar Vulin je izjavio da "Jugoimport SDPR" ima sve razloge da bude veoma ponosan i zadovoljan, imajući u vidu da je taj najznačajniji proizvodni projekat – "nora B-52" kalibra 155 milimetara, pokazan pred domaćinima iz UAE.

"Ona je u svim segmentima koji su danas testirani pokazala izuzetne karakteristike i kada je u pitanju domet i kada je u pitanju preciznost, njeno kretanje i manevarske sposobnosti, brzina reakcije. Svi parametri su pokazali da je 'nora' jedan izuzetan proizvod i da, stoga, imamo razloga da očekujemo da ćemo na svetskom tržištu i na tržištu UAE imati značajne uspehe", rekao je ministar odbrane.

Vulin je naglasio da veruje da su domaćini veoma zadovoljni, te da se možemo nadati uspešnom nastavku daljeg testiranja.

"Nora-B-52 M-15" je samohodna top-haubica namenjena za vatrenu podršku sopstvenih jedinica koju ostvaruje snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama i smatra se jednim od najuspešnijih proizvoda srpske odbrambene industrije.

U toku dvodnevne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je dočekan uz najviše počasti, ministar Vulin se juče u Abu Dabiju sastao sa državnim sekretarom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata – Muhamedom Ahmedom el Bavaridijem el Falasijem, načelnikom Generalštaba Oružanih snaga UAE – general-potpukovnikom Hamadom Muhamedom Tanijem el Rumaitijem i komandantom Kopnene vojske Oružanih snaga te zemlje – general-majorom Salehom Muhamedom Salehom el Amerijem.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво