Bez bankrota za Srpsku fabriku stakla

Privredni sud u Kragujevcu na prvom ročištu nije doneo odluku o bankrotstvu Srpske fabrike stakla iz Paraćina, jer nije bilo poverilaca zainteresovanih da se takva odluka donese.

Branislav Jovović, predsednik Privrednog suda u Kraujevcu i stečajni sudija u tom postupku, kaže za RTS da nije bilo zanteresovanih da se odmah izglasa bankrotstvo i dodaje da ostaje da se zakon opredeli da li će biti reorganizacije ili bankrota.

"Još uvek teče rok za podnošenje plana reorganizacije. Na prvom poverilačkom ročištu izabrani su poverilački organi. Izabran je predsednik Skupštine poverilaca i petočlani odbor poverilaca, koji će nakon ovog ročišta, preuzeti efektivnu ulogu kako bi pomogao u daljem vođenju stečaja", kaže Jovović.

Pojašnjava, da se odluka o bankrotstvu može biti doneti kada prođu rokovi za podnošenje plana reorganizacije Paraćinske staklare koji još traju.

Od otvaranja stečaja 20. septembra niko od ovlašćenih predlagača nije podneo takav plan.

Na ročištu je stečajni upravnik SFS Saša Jovanović predstavio ekonomsko-finansijski izveštaj o stanju u preduzeću, prema kome je ukupna vrednost potraživanja poverilaca fabrike oko 12,25 milijardi dinara. Fabrika je prezadužena za 7,83 milijardi dinara.

Rešenje o otvaranju stečaja doneto je na predlog firme  "Veksilum Balkan" iz Čačka, koja potražuje od Staklare 47 miliona evra.

Jedina staklara u Srbiji sa 580 zaposlenih, po rečima stečajnog upravnika, danas održava proizvodnju na minimumu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи