"Pošta Srbije" demantuje da zaposleni štrajkuju

Javno preduzeće "Pošta Srbije" saopštilo je da zaposleni u tom preduzeću bez zastoja rade i da su navodi čelnika Samostalnog sindikata poštanskih radnika da pojedeni radnici tog preduzeća štrajkuju netačni i imaju nameru da uznemire javnost.

U saopštnju Pošte se ističe da je u petak 17.11.2017. godine doneta odluka reprezentativnih sindikata, koji okupljaju gotovo 11.000 zaposlenih, da se odustaje od štrajka u Pošti Srbije.

Pošta navodi se i da se prema zvaničnom izveštaju stručnih službi, 17 zaposlenih sa teritorije Srbije izjasnilo da će podržati štrajkačke aktivnosti Samostalnog sindikata poštanskih radnika, što su u saopštenju ocenjue kao "njihovo legitimno pravo".

To poslovodstvo, ističe se, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora preduzeća Mirom Petrović, uz saradnju sa Vladom i predstavnicima reprezentativnih sindikata - Sindikata PTT Srbije i Sindikata PTT Nezavisnost, "iznalazi najbolje rešenje za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih".

Iz Pošte kažu i da je usled "nezakonite" blokade rada Regionalnog poštansko-logističkog centra Beograd, u organizaciji Samostalnog sindikata poštanskih radnika došlo do višednevnog prekida rada što je Pošti donelo višemilionsku štetu zbog kašnjenja pri uručenju pošiljaka.

"Stručne službe Pošte Srbije, po nalogu Vlade Srbije, Nadzornog odbora i uz saglasnost reprezentativnih sindikata intenzivno rade na sagledavanju direktne i indirektne štete koje je preduzeće pretrpelo. Prema trenutnim podacima šteta iznosi 300 milona dinara" stoji u saopštenju u kojem iz Pošte kažu da očekuju se da će posledice "nezakonitih okupljanja biti dalekosežnije, a šteta znatno veća".

Prema organizatorima i učesnicima u blokadi distributivnog centra preduzimaju se sve zakonom predviđene mere kako bi "takvo ponašanje" bilo sankcionisano.

"Neotuđivo je pravo zaposlenih da svoje nezadovoljstvo izražavaju protestom ili štrajkom u skladu sa propisima koji tu oblast regulišu, ali je nedopustivo da učesnici svojim neodgovornim postupcima i ponašanjem nanose višemilionsku štetu kako Preduzeću i zaposlenima, tako i Srbiji", zaključeno je u saopštenju Pošte.

Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović izjavio je jutros da pojedini zaposleni štrajkuju, ali nije precizirao koliko ljudi je u štrajku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво