Deci u Tometinom Polju engleski lakši uz časove Britanke

Broj osnovaca iz godine u godinu sve je manji, u nekim selima đaka uopšte nema, tako da se mnoge seoske škole zatvaraju. U požeškom kraju još rade izdvojena odeljenja, a u Tometinom Polju časove engleskog jezika, pored nastavnice, volonterski drži jedna Britanka.

Nekada je bilo bučno od brojnih učenika u izdvojenom odeljenju požeške osnovne škole "Petar Leković" u Tometinom Polju. Danas samo šesnaest učenika u dva odeljenja kombinovana različitim uzrastima.

"Prednosti su te što se uz dovoljno kreativnosti mogu postići jednako dobri rezultati, kao i u čistim odeljenjima", kaže Nikola Radojević, učitelj.

Osnovci iz Tometinog Polja uz redovnu nastavu iz engleskog jezika, svake srede imaju i posebne radionice sa Melisom Đukić, koja se sa suprugom Zoranom pre dve godine iz Londona doselila na obronke Maljena.

"To je moja lokalna škola, ovde žive moje komšije, njihova deca. Želim da budem deo ove zajednice, tako da je bio logičan izbor da dođem ovde. Sve je efektnije ukoliko je zabavno. Na taj način sa mojom decom sam shvatila da je tako najbolje da nešto nauče. Oni imaju nastavnika engleskog jezika, koji odlično radi posao. Moj rad se svodi na zabavu, prezentaciju engleske kulture i engleski akcent. Deca uživaju, a i ja uz njih takođe", kaže Melisa.

Osnovci Tometinci kažu da jedva čekaju druženje sa Melisom.

"Gradivo koje učimo nije dosta teško, ali sa Melisom učimo kroz zabavu sve to, dosta više naučimo engleskog jezika", kaže Tamara.

I Nikoli je zabavno jer uče kroz igru.

"Kad svi dođemo, ja kažem na engleskom mogu da pomognem i Melisa kaže da i ja joj pomognem", kaže Marijana.

Melisa i njen suprug su deci otvorili širom i vrata svog doma.

"Deca su se susrela, neka, prvi put sa bazenom, plivanjem i mislim da im je bilo veoma zabavno i naučila su da plivaju, što je najbitnije", kaže Jelena Gojgić, učiteljica.

Svaki čas engleskog sa Melisom drugačiji je od prethodnog, ali je svaki jednako prijatan i đacima i njihovoj nastavnici koja i na njih prenosi toplinu koju oseća prema Srbiji, posebno Tometinom Polju, koje je postalo njen dom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво