MUP: Policija odmah reagovala, neistinite tvrdnje Živkovića

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović izjavila je da su neistinite tvrdnje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da policija nije odmah reagovala u vezi sa prijavom funkcionerke te stranke, Jelene Grujić Ristić o upadu nepoznatih lica u njenu kuću u Pećinicima.

"Apsolutno su neistinite tvrdnje Zorana Živkovića i Marinike Tepić da policija nije radila svoj posao povodom prijave Jelene Grujić Ristić i da je policijski uviđaj počeo tek tri sata nakon njenog poziva, tvrdi Hrkalovićeva.

Kako je navela, patrola iz Policijske stanice u Pećincima izašla je na teren odmah po prijavi oštećene u 19.45 da su joj u kuću provalila nepoznate osobe.

"Policijsko-uviđajna ekipa obezbedila je lice mesta u 20.15, kako ono ne bi bilo narušeno", dodala je Hrkalovićeva.

Hrkalovićeva je za Tanjug rekla da je o događaju odmah obavešten nadležni tužilac iz Rume, koji je naložio da se odmah počne sa uviđajem.

"Da bi se lice mesta što kvalitetnije obradilo upućen je i kriminalistički tehničar iz Policijske uprave u Rumi, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara", navela je Hrkalovićeva.

Kako kaže, krivični tehničar se po dolasku priključio ekipi koja je već radila na terenu.

"U konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, policija preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog događaja. Takođe, s obzirom da je članica Nove stranke policiji prijavila da se oseća ugroženo, policija će pojaćati patrole kako bi u narednom periodu obezbedila sigurnost porodice Ristić", poručila je državna sekretarka MUP-a.

Nova stranka ranije danas je na konferenciji za novinare negodovala zbog jučerašnjeg upada nepoznatih osoba u kuću Jelene Grujić Ristić.

Na toj konferenciji je, između ostalog, ocenjeno da je reč o političkom zastrašivanju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара