Ministar Đorđević obišao zdravstvene ustanove u Zrenjaninu i Kovačici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorom Poljske u Srbiji Tomašom Njegođišem obišao je Gerontološki centar u Zrenjaninu, a potom je posetio i Dom zdravlja u Kovačici.

Direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov upoznala je Đorđevića i ambasadora sa realizacijom Projekta Radna terapija, pomoću kojeg su kupljene mašina za stolarsku radionicu, sto za stoni tenis i šahovske table, a koji je finansirala Poljska.

 

Ministar je rekao da je jedna od obaveza Ministarstva briga o najstarijim građanima, i da će se u skladu sa tim potruditi da im obezbedi što bolje uslove za život.

"Najbolji način za pravi uvid u situaciju i uslove u kojima žive korisnici ovih ustanova jeste lični kontakt sa njima. Trudimo se da ovim posetama tu komunikaciju i uspostavimo i želimo da kroz razgovor sa njima ustanovimo šta je to što ih muči i u čemu još možemo da im pomognemo", rekao je Đorđević.

Đorđević je zahvalio najstarijim građanima na razumevanju u toku reformi koje je sprovela Srbija, a koje su najviše pogodile upravo njih i poručio im da ih država neće zaboraviti već će se potruditi da izgradi moderniju Srbiju u kojoj će svim građanima sigurno biti bolje, navodi se u saopštenju Ministarstva rada.

Ministar Đorđević zahvalio je Republici Poljskoj na dosadašnjoj saradnji i istakao da će Ministarstvo zajedno sa Pokrajinskom Vladom pomoći, u skladu sa svojim mogućnostima, svim ustanovama ovog tipa, kojima je pomoć neophodna kako bi njeni korisnici živeli u boljim uslovima.

Đorđević je posetio i Dom zdravlja u Kovačici gde je uručio donaciju u vidu sanitetskog vozila i ukazao da ova ustanova nikada nije imala novo vozilo.

"Ovo je nastavak svega onoga što Ministarstvo radi za svoje građane. Trudimo se da pomažemo svim domovima zdravlja u skladu sa našim mogućnostima, da nabavljamo neophodnu opremu i smatramo da je to pravi način na koji pokazujemo brigu prema građanima Republike Srbije", rekao je Đorđević.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević zahvalio je ministru na donaciji i poručio da je ona izuzetno značajna za sve građane ove opštine.

"Nastavićemo, zajedno sa ministrom Đorđevićem, da pružamo pomoć koja je neophodna našim građanima. Dom zdravlja Kovačica dostupan je svim građanima, radiće i dalje nesmetano i pružeće pomoćh onima kojima je potrebna", rekao je Garašević.

"Protokol će smanjiti rad na crno"

Ministar za rad rekao je da je prilikom nedavne posete Bratislavi potpisan protokol o saradnji između dve zemlje, koji bi trebalo da umanji broj slučajeva rada "na crno".

Prošle godine je otkriveno da je veliki broj radnika iz Srbije odlazio u Slovačku da radi, po, kako se kasnije saznalo, jako lošim uslovima.

"Imali smo problema, jer većina naših građana koji su otišli da rade tamo nisu ni znali da rade na crno. Ja sam se sa resornim ministrom dogovarao kako i na koji način da naše dve zemlje i naša dva ministarstva sarađuju, da probamo i edukativno i medijski da pomognemo našim građanima", rekao je Đorđević odgovarajući na pitanja novinara.

Dodaje, da je potrebno raditi na edukaciji građana, kako bi oni prepoznali gde ih i kako šalju agencije, kao i da je ugovor koji potpisuju u stvari lažan.

"Prošli smo celi proceduru, videli smo koje su to manjkavosti. U buduće ćemo gledati da to anuliramo i da osim onih koji svesno odu da rade na crno, ostali budu zaštićeni", rekao je Đorđević.

Ministar kaže da je dogovorena saradnja inspektorata rada dve zemlja, kao i saradnja Nacionalnih službi za zapošljavanje.

"Mislim da će već 20. decembra biti poseta na tom najvišem nivou direktora, gde će oni da dogovore modalitete saradnje na osnovu protokola koje smo mi potpisali", rekao je Đorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво