Potpisan ugovor o saradnji RTS-a i mađarskog javnog servisa

Generalni direktori javnih medijskih servisa Srbije i Mađarske, Dragan Bujošević i Mikloš Vasili, na Paliću su potpisali ugovor o saradnji.

Sporazum predviđa razmenu vesti, zajedničke emisije o istorijskim ličnostima iz regiona, proizvodnju serijskog programa i saradnju na projektima kojima će se konkurisati za sredstva iz evropskih fondova.

Primer za takvu saradnju je uspešno završen projekat medijskih servisa Srbije i Hrvatske, serijal posvećen pesniku Tinu Ujeviću, koji je već privlači pažnju gledalaca obe zemlje.

"Možemo da radimo zajedničke projekte, pre svega mislim na serijski program, jer je to ono što je najbitnije javnim medijskim servisima da imaju sadržaj koji mogu da prodaju svima. Ako radimo to zajedno, onda možemo da dobijemo i novac iz evropskih fondova, a to će olakšati saradnju svima nama. Razmena vesti je nešto što se podrazumeva i što svi radimo", rekao je Dragan Bujošević nakon potpisivanja ugovora.

Mikloš Vasili istakao je da nas činjenica da su na ovim prostorima izmešani narodi obavezuje da taj suživot prikažemo kroz program, što kroz vesti što kroz druge programske sadržaje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво