Popović: Podrška iz Brisela za inovacije i tehnološki razvoj

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je u Briselu sa evropskim komesarom Karlosom Moedašom zaduženim za istraživanja, nauku i inovacije, a tom prilikom dogovoreno je formiranje zajedničkog tima za koordinaciju sa pet ključnih institucija koje su vezane za inovacije i tehnološki razvoj.

"Te institucije i komesar Moedaš će nam dati punu podršku i pomoći će nam svojim znanjem i iskustvima. Istovremeno pomoći će nam i u procesima kroz koje su oni već prošli, da ne bismo ponavljali iste greške, a da bismo koristili sva znanja i pozitivne elemente iz onoga gde su oni napravili izvanredne iskorake", poručio je Popović posle sastanka sa Moedašom u sedištu Evropske komisije u Briselu.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Srbije pri EU, Ana Hrustanović.

Popović kaže da je Srbija od evropskog komesara Moedaša dobila i punu podršku za rad na formiranju srpskog nacionalnog inovaciong ekosistema i izgradnju inovacione infrastrukture u zemlji.

"Razgovarali smo o temama važnim za procese kako bi mladi ostajali u Srbiji, mogli da nađu posao i kako da inovacije postanu ključ za budući razvoj ekonomije Srbije", naglasio je ministar Popović.

Podvukao je da je Srbiji potrebna ekonomija zasnovana na inovacijama i na tehnološkim dostignućima.

"Srbija ima potencijal. Razgovarali smo o ubrzanju procesa kao bi naša startap zajednica još više stala na noge kao i o mogućnosti da programeri i svi oni koji se bave inženjerstvom, pogotovo primenom inovacija i informacionih tehnologija u industriji, imaju mogućnosti da pokažu svoja dostignuća", rekao je Popović.

Ministar Nenad Popović je zaključio da će od buduće saradnje sa evropskim komesarom zaduženim za istraživanja, nauku i inovacije najveću korist u Srbiji imati mladi i oni koji se bave inovacijama i tehnološkim razvojem.

Tokom posete Briselu ministar Popović će se sastati i sa Vladimirom Šušom, generalnim direktorom Zajedničkog istraživačkog centra EU. Reč je o naučnom instrumentu EU koji sarađuje sa više od 1.000 naučnih, istraživačkih i tehnoloških organizacija širom sveta, a zapošljava preko 3.000 naučnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво