Zrenjaninci ponovo bez ispravne vode u slavinama

Jedan od glavnih životnih problema za stanovnike Zrenjanina je pijaća voda. Već 14 godina oni čekaju da se reši problem neispravne vode iz gradske vodovodne mreže. Kad god se učini da je rešenje na vidiku, nešto se dogodi. Poslednja vest iz tog grada jeste da je investitor izgradio novo postrojenje za prečišćavanje vode, da su urađene dve probe i obe prošle uspešno, ali da nema dozvole za rad.

Prvi put tokom jula, a potom i početkom novembra prerađena voda iz pogona za prečišćavanje pitke vode u Zrenjaninu distribuirana je u gradsku mrežu.

Kako pokazuju testiranja iz referentnih laboratorija dobijena je voda dobrog kvaliteta i zadovoljavajućih parametara, međutim, italijanski investitor je doneo odluku da isključi proteklog vikenda pogon zbog visokih troškova rada i nedobijanja adekvatne dozvole od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

"Sanitarna inspekcija, odnosno Pokrajinski sekretarijat za zdravlje smatra da konzorcijum nije stranka u postupku u smislu dobijanja saglasnosti, što je u suprotnosti sa mišljenjem Ministarstva za građevinarstvo, infrastrukturu i saobraćaj koje kaže da možemo da se bavimo delom komunalne delatnosti – preradom pitke vode u okviru ugovora koji ima konzorcijum sa javno-komunalnim preduzećem Vodovod i kanalizacija Zrenjanin. Ovo je svakodnevni toršak koji je veći od 3.500 evra bez izgubljene dobiti", ukazuje Dragan Tomić iz konzorcijuma investitora "Sinertek".

Protekle nedelje dopisnik RTS-a je pokušao da dobije komentar od Pokrajinskog sekretarijata za zdravlje o prirodi problema, ali za sada bezuspešno. Banaćani će morati još malo da se strpe dok iz njihovih slavina ne poteče zdrava pijaća voda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво