Vesić: Asfalt u Skadarliji je podloga za vraćanje kaldrme

Asfalt koji se vidi u Skadarliji je podloga na koju u ponedeljak, 13. novembra, počinje postavljanje, odnosno vraćanje stare turske kaldrme koja je u međuvremenu restaurirana, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

"Vidim da se na društvenim mrežama dele slike asfaltne podloge u Skadarliji. Razumem da pojedini građani ne razumeju tehnologiju rekonstrukcije, ali su mi smešni opozicioni političari opšte prakse koji od ovoga prave politiku. A i šta bi kada politiku nemaju", rekao je Vesić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Inače, na društvenim mrežama objavljena je fotografija radova u Skadarliji na kojoj se vidi kako u donjem delu ulice više nema kaldrme, kao i da je u centralnom delu ulice postavljen asfalt.

Kada je Skadarlija preuređena 1966. godine, ispod turske kaldrme nije postavljan asfalt, naveo je Vesić i dodao da je zbog toga kaldrma na pojedinim mestima bila deformisana.

"Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča. Na isti način, sa asfaltnom podlogom rađeno je ispred Doma omladine, na Cvetnom trgu, u ulicama Vuka Karadžića, Cara Lazara i Zmaj Jovinoj, kao i na Obilićevom vencu", rekao je Vesić.

S tim u vezi, gradski menadžer je dodao da građani ne treba da brinu jer se turska kaldrma vraća u Skadarliju od ponedeljka.

"Sav posao će biti završen do prvog decembra, a opozicioni odnosno Tviter političari još jednom su pokazali kakve su neznalice", ocenio je gradski menadžer.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво