Vesić: Asfalt u Skadarliji je podloga za vraćanje kaldrme

Asfalt koji se vidi u Skadarliji je podloga na koju u ponedeljak, 13. novembra, počinje postavljanje, odnosno vraćanje stare turske kaldrme koja je u međuvremenu restaurirana, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

"Vidim da se na društvenim mrežama dele slike asfaltne podloge u Skadarliji. Razumem da pojedini građani ne razumeju tehnologiju rekonstrukcije, ali su mi smešni opozicioni političari opšte prakse koji od ovoga prave politiku. A i šta bi kada politiku nemaju", rekao je Vesić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Inače, na društvenim mrežama objavljena je fotografija radova u Skadarliji na kojoj se vidi kako u donjem delu ulice više nema kaldrme, kao i da je u centralnom delu ulice postavljen asfalt.

Kada je Skadarlija preuređena 1966. godine, ispod turske kaldrme nije postavljan asfalt, naveo je Vesić i dodao da je zbog toga kaldrma na pojedinim mestima bila deformisana.

"Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča. Na isti način, sa asfaltnom podlogom rađeno je ispred Doma omladine, na Cvetnom trgu, u ulicama Vuka Karadžića, Cara Lazara i Zmaj Jovinoj, kao i na Obilićevom vencu", rekao je Vesić.

S tim u vezi, gradski menadžer je dodao da građani ne treba da brinu jer se turska kaldrma vraća u Skadarliju od ponedeljka.

"Sav posao će biti završen do prvog decembra, a opozicioni odnosno Tviter političari još jednom su pokazali kakve su neznalice", ocenio je gradski menadžer.

broj komentara 14 pošalji komentar
(subota, 11. nov 2017, 00:22) - maki [neregistrovani]

kaldrma

Nema sumnje da ce Skadarlija, nakon rekonstrukcije kaldrme, sinuti punim sjajem. U to ce se uveriti i propala opozicija, koja se odjednom jako zabrinula za kaldrmu. Dok su bili na vlasti nije im palo na pamet da nesto urade za Skadarliju i kaldrmu.

(petak, 10. nov 2017, 23:17) - ddd [neregistrovani]

odrzavanje

Sve trazi odrzavanje a Skadarlija treba da bude prepoznatljiva po kaldrmi i drago mi je da se Skadarlija preuredjuje

(petak, 10. nov 2017, 23:14) - anonymous [neregistrovani]

rad

Nekima smeta i kaldrma koja i jeste simbol svih velikih gradova u EU, pa tako i Beograd.

(petak, 10. nov 2017, 21:15) - anonymous [neregistrovani]

Skadarlija

Ne mogu da verujem da nekima smeta cak i samo odrzavanje kaldrme. Pa zar smo dotle dosli, da i rad smeta?

(petak, 10. nov 2017, 21:04) - Nedja [neregistrovani]

Dobar dan

Poznata beogradskaboemska četvrt dobija stari sjaj.

(petak, 10. nov 2017, 20:48) - Anna [neregistrovani]

bez naslova

Skadarlija je bila prepoznatljiva po kaldrmi tako će i ostati.

(petak, 10. nov 2017, 19:44) - Lun [neregistrovani]

kaldrma

Biće Skadarlija kao što je oduvek bila

(petak, 10. nov 2017, 19:26) - Hana [neregistrovani]

Skadarlija

Redovno odrzavanje mora da postoji. Skadarlija ce svakako imati kaldrmu i zadrzati onaj predivni duh naseg divnog Beograda.

(petak, 10. nov 2017, 19:07) - Atomskimrav [neregistrovani]

kul

Razumem ovu tehnologiju rada i smatram da ce Skadarlija nakon ovoga popnovo biti ona stara Skadarlija.

(petak, 10. nov 2017, 19:03) - Dragomilovic [neregistrovani]

Lepše nego pre

Pa zar niste i sami videli na šta je ličila Skadarlija? Važno je da se očuva prvobitni izgled sa novim kvalitetom. Bravo, odličan potez Vesiću!