Postupak protiv troje maloletnika zbog nasilja nad učenicom u Aranđelovcu

Nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem se vidi kako učenici Tehničke škole "Mileta Nikolić" iz Arenđelovca maltretiraju učenicu iz odeljenja, Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog nasilničkog ponašanja.

Incident se dogodio 13. oktobra, na odmoru između dva časa. Troje učenika prvog razreda srednje škole, od kojih su dve devojčice, vređalo je i udaralo drugaricu koja je sedela na stolici. Za vršnjačko nasilje, u školi su saznali 12 dana kasnije.

"Učenik iz drugog odeljenja iz naše škole je došao kod psihologa, pokazao snimak i rekao da postoji incident", rekla je školski pedagog Jelena Ristić.

Posle provere autentičnosti snimka, škola je, tvrde, preduzela sve mere po protokolu o zaštiti učenika od nasilja i zlostavljanja.

"Tim za borbu protiv nasilja uzeo je izjave od roditelja, odnosno od učenika u prisustvu roditelja i trenutno smo u formi utvrđivanja istine, šta se dogodilo. Devojčica nije povređena", rekao je direktor škole Dragan Ranković.

Majka pretučene petnaestogodišnjakinje potvrđuje da joj ćerka nije ispričala za incident. Sumnja da je povod za napad svađa oko Fejsbuk profila, za koji je šifru njena ćerka dala drugaricama iz odeljenja.

Učenici starijih razreda Tehničke škole iznenađeni su i ogorčeni zbog incidenta. U anketi su za RTS istakli da je to prvi put da se u njihovoj tako nešto dešava, a neki smatraju da bi nasilnici trebalo da budu izbačeni iz škole.

Ministar policije najavljuje da će, u saradnji sa tužilaštvom, preduzeti sve mere kako bi slučaj što pre bio rešen, a ministar prosvete najavljuje dolazak prosvetne inspekcije u Tehničku školu u Aranđelovcu.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара