Leskovac, druga javna rasprava o programskim sadržajima RTS-a

Programski savet RTS-a, uz podršku OEBS-a, posle Novog Sada organizovao je u Leskovcu javnu raspravu o programskim sadržajima i kulturnim potrebama građana. Cilj je da se kroz dijalog sa stručnom javnošću i gledaocima unaprede kulturni i dečji program.

Uvećan broj emisija, njihov kvalitet, važnost tema koje obrađuju odlikuju kulturno-umetnični program Radio-televizije Srbije u proteklom periodu. Kritička analiza onih kojima je program i namenjen uvek je dobrodošla.

"Za nas je veoma bitno da i na tačkama koje su izvan centra, znači van Beograda, čujemo i kakav odjek ima naš program. S druge strane, da čujemo potrebe građana i da u toj razmeni osmislimo nešto novo, uzbudljivo, kao što to jeste i priroda kulture i umetnosti", naveo je Nebojša Bradić, glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a.

Građani juga Srbije rado gledaju emisije iz kulture, dokumentarne filmove, serije, ali želeli bi više kulture iz unutrašnjosti i bolji prijem programa Radio Beograda. Javnu raspravu o programskim sadržajima podržava i Misija OEBS-a u Srbiji.

"Jako je važno za demokratsku kulturu da prepozna taj novi način komuniciranja građana i institucija, zato što bez toga zapravo nema te servisne funkcije onih koji jesu Javni servis", istakla je Gordana Janković iz Misije OEBS-a u Srbiji.

Javne rasprave u Novom Sadu, Leskovcu i naredne sedmice u Beogradu put su da se programski sadržaj RTS-a više unapredi, smatra Programski savet RTS-a.

"Pažljivo zabeležiti sve sugestije, primedbe i predloge i napraviti jedan sintetički izveštaj koji ćemo dostaviti organima upravljanja RTS-a, svim redakcijama, pa i široj javnosti", rekao je prof. dr Milivoje Pavlović, predsednik Programskog saveta RTS-a.

Program za decu i omladinu RTS-a usamljena je pojava na medijskom nebu Srbije, zbog čega je odgovornost velika. Kao i svih programa Radio Beograda koji neguju trajne vrednosti i kulturni dijalog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се