Bogdan i Tamara stigli na cilj humane misije

Posle osam dana i 250 prepešačenih kilometara od Beograda do Niša, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović stigli su večeras na cilj. Time su završili humanitarnu misiju, motivišući ljude da slanjem SMS poruka pomognu izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja niškog Kliničkog centra, u kome se leče najmlađi pacijenti sa juga zemlje, oboleli od raka.

Nešto više od 256.000 koraka napravili su Tamara i Bogdan u svojoj humanoj misiji sa željom da pomognu najmlađima koji se u Nišu leče od najtežih bolesti. Za osam dana, SMS porukama i direktnom donacijom, prikupili su gotovo milion i po dinara.

"Radili smo ovo i zato da bismo probudili u svima nama nešto lepo i pozitivno i mislim da treba da pričamo mnogo o ovome", kaže Tamara Klarić.

"Svi smo previše uzbuđeni, ali ovo što sada doživljavamo od svih ljudi koji su nas dočekali i od vas medija, nismo očekivali", zadovoljan je Bogdan Stevanović.

Od Beograda do Niša prošli su kroz 40 naseljenih mesta. U Aleksincu im se, iako u invalidskim kolicima, do cilja pridružila Banjalučanka Biljana Nedić.

"Valjda svima nama u nekom trenutku treba neka pomoć. Ako sam danas bar malo doprinela, idem srećna u svoju Banjaluku", kaže Biljana Nedić.

U Nacionalnom udruženje roditelja dece obolele od raka kažu da im za završetak radova na novom odeljenju u Nišu nedostaje još šest miliona dinara.

"Nadamo se da ćemo do Nove godine prikupiti taj preostali novac i da ćemo, po planu, u februaru 2018. godine bolnicu i otvoriti", kaže Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra za hirurška pitanja Goran Stanojević ističe da će to značiti poboljšanje uslova lečenja najmlađih pacijenata koji boluju od teške i opake bolesti, pre svega uslova rada. Reč je, dodaje, o posebnom odeljenju koje taj klinički centar nije imao.

Načelnica Odeljenja za hematologiju i onkologiju Kliničkog centra u Nišu Gordana Kostić navodi da trenutno imaju 20 pacijenata i ako dođe još neki pacijent onda imaju problem sa smeštajem.

"Za njihovo lečenje koje traje dugo potreni su specifični, najbolji uslovi na nivou evropskog standarda", kaže Kostićeva.

Slanjem SMS-a na 1150 pomažete izgradnju 750 kvadrata bolnice u Nišu, za koju je Ministarstvo zdravlja izvojilo 15 miliona dinara. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво