Mali: Kamen temeljac za novu autobusku stanicu za mesec dana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će za mesec dana početi izgradnja Autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

"Za mesec dana biće postavljen kamen temeljac. To je ogromna investicija od 20 miliona evra, gde će taj deo Novog Beograda postati novi centar Novog Beograda", rekao je Mali.

Cilj izmeštanja postojeće autobuske stanice je da se rastereti saobraćaj u centru grada.

Mali dodaje da će radovi u Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i na Slaviji biti završeni do 16. novembra, a možda i koji dan ranije.

Naglašava da je Brankov most najveći problem i da je do sada zamenjeno 135 od 400 ploča.

"Kako smo skidali metalne konstrukcije i asfalt tako smo uvideli da je sve trulo i da sve treba promeniti", rekao je gradonačelnik i dodao da će zbog toga radovi trajati malo duže, ali da će sa petom trkom, koja će biti puštena polovinom decembra, most već biti prohodan. 

"Nije prekršen zakon kod Senior kartica"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da nije prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti kod projekta besplatne Senior kartice za penzionere u Beogradu kako je naveo poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

Mali je naglasio da ne veruje "da postoji zla namera Šabića već samo da nije upućen u korake koje Grad sprovodi".

"Od 1. novembra građani će dobiti privremene kartice. Danas je podnesen zahtev za izradu e- baza, kao što je definisano zakonom. Odmah nakon toga ide nabavka za softver. Nismo prekršili nikakav zakon", naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da se nada da će imati saglasnost i poverenika kada ceo postupak bude završen.

Upitan da li je tačno da penzioneri na Novom Beogradu i Starom gradu neće biti uključeni u projekat, on je rekao da će svi penzioneri u Beogradu imati pravo na Senior kartice kojima će prilikom kupovine moći da ostvare brojne popuste.

"U Beogradu ima 407.000 penzionera i svima će te kartice biti distribuirane preko klubova za stare ili preko opština. Naravno, ukoliko opština Novi Beograd bude želela da bude deo tog projekta", naglasio je Mali.

On je pojasnio da će 1. novembra penzionerima biti distribuirane privremene Senior kartice, a kada se završi tender izrade baze podataka biće podeljene trajne kartice koje će biti besplatne za penzionere a sa kojima će moći da ostvare brojne popuste prilikom kupovine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво