Noćas počinje zimsko računanje vremena

Pomeranjem časovnika za jedan sat unazad, u nedelju, 29. oktobra, u tri sata završava se letnje računanje vremena.

U nedelju u tri sata ujutro časovnici će biti pomereni za jedan sat unazad, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale.

Od tog trenutka, umesto tri sata biće dva sata posle ponoći.

Letnje računanje vremena u Srbiji počinje poslednje nedelje u martu u 2 časa (nakon 01:59:59 SEV sledi 03:00:00 SELV), a završava se poslednje nedelje u oktobru (kada nakon 02:59:59 SELV sledi 02:00:00 SEV).

Srbija je počela da koristi letnje računanje vremena prvi put 27. marta 1983.

Od 1995. godine satovi su se vraćali u poslednjoj sedmici septembra i to na osnovu odluka koje je donosila Vlada, a kasnije je donet zakon kojim je letnje računanje vremena usklađeno sa Evropskom unijom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи