Karavan u Krupnju, potencijali za razvoj više grana

Karavan "Duh mladosti" koji promoviše dualno obrazovanje održan je u Krupnju, a kako je rečeno, to mesto ima dobre mogućnosti za razvoj sportskog turizma, drvne industrije i prerade voća.

Dualno obrazovanje, kao školovanje na dva mesta - u školi i u realnom radnom okruženju, ide u susret razvoju privrede i stvara joj za to pretpostavke.

Međutim, da bi dalo rezultate koji se od njega očekuju, dualno obrazovanje mora uvažiti postojeću privredu i privredne potencijale regiona, istakla je Mirjana Kovačević, direktorka Sektora za edukaciju Privredne komore Srbije.

"Krupanj je mesto sa dobrim mogućnostima za razvoj sportskog turizma, drvne industrije i prerade voća i to treba uvažiti u narednom ciklusu planiranja obrazovanja u stručnim školama. Ove godine, Krupanj školuje automehaničare i zavarivače, uz dobru podršku privrede, a pre svega Enikona iz Loznice i Banbusa iz Krupnja", dodala je Kovačević, saopštio je organiozator.

U ime organizacije "Duh mladosti" obratio se predsednik borda direktora Miloš Obradović koji je najavio novi projekat organizacije.

"Danas smo u 25. gradu po redu gde se nadamo da ćemo biti i sledeće godine kada ćemo raditi dva karavana. Pored promocije dualnog obrazovanja, radićemo i Karavan koji se tiče promocije sporta uz pomoć našeg promotera Davora Štefaneka i drugih sportista", rekao je Obradović.

"Briga o nezaposlenim licima i pronalaženje novih radnih mesta u Krupnju je u punom jeku. U poslednjih godinu dana, stotinu mladih je našlo posao, a u naredna dva meseca, očekujemo još 200 radnih mesta u dve fabrike. Takođe, veliki broj mladih ovde se odlučilo da pokrene sopstveni biznis", izjavio je predsednik opštine Ivan Isailović.

U okviru Karavana održana je i panel diskusija na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja na kojoj su učestvovali predstavnici lokalne samouprave, Privredne komore Srbije i srednjih škola.

Najmlađi su imali priliku da se oprobaju u malom fudbalu i da učestvuju u akciji "Zgib zona", u kojoj grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара