Nova zgrada RTV-a do 2020. godine, početak gradnje 15. novembra

Na Mišeluku, na mestu nekadašnje TV Novi Sad, srušene u NATO bombardovanju 1999. godine, čiji se ostaci uklanjaju, biće izgrađena nova zgrada Radio televizije Vojvodine. Početak izgradnje novog objekta predviđa se za 15. novembar, navela je direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnostima Marijana Divljak.

Marijana Divljak navodi da izgradnja novog sedišta pokrajinskog javnog servisa, a reč je o najmodernijem energetski efikasnom objektu, počinje 15. novembra.

"Nova zgrada imaće pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija i raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Ukupna vrednost investicije je oko 2,6 milijardi dinara", rekla je Divljakova.

Navodi da je novac za prvu fazu radova od 800 miliona dinara obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja.

"Rok za završetak prve etape je 480 kalendarskih dana, a nakon toga, u zavisnosti od priliva sredstava od strane državnih institucija, očekuje se nabavka i opremanje objekata, za jedno tri godine", dodala je direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnostima.

RTV je predstavila i novu šemu informativnog programa.

U programu će biti i novih emisija, a "Sučeljavanje", autorke Aleksandre Popović, dobija novi vizuelni identitet.

Navodi se da će ekonomska, politička i sva druga pitanja važna za život građana biti i ubuduće teme četiri gosta koji će uživo sredom od 21 sat biti na programu RTV-a, a već treću sezonu kroz emisiju "Pravi ugao" autorke Ljubice Gojgić iznose se različiti stavovi.

"Do sada u emisiji 'Pravi ugao' nisu gostovali samo oni koji to nisu želeli, a verujte, takvih slučajeva bilo je malo", rekla je Gojgićeva.

Direktorka programa RTV-a Sonja Kokotović očekuje da će se za dve godine zaposleni na Radio televiziji Vojvodina useliti u novu zgradu.

"Što se kvaliteta sadržaja tiče, očekujem da smo mi i sada dobri, da nas gledaoci, slušaoci i posetici sajta rado prate", rekla je Kokotovićeva.

Navodi da je od samog osnivanja RTV-a 70-ih godina prošlog veka, odnosno radija daleke 1948, počelo i emitovanje na pet jezika - srpskom, mađarskom, slovačkom, rumunskom i rusinskom i to su tada bile većinske nacionalne zajednice.

Kokotovićeva je dodala da je izuzetno važno to bogatstvo Vojvodine sa više od 28 nacionalnih zajednica, s tim što u zavisnosti od procenta oni formiraju svoje nacionalne savete.

"Mi smo jedinstveni po ovom bogatstvu u Evropi, ali i u svetu, potpadamo po broju sadržaja u prvih pet u Evropi, a ovakav javni servis i ovoliko raznovrsnog programa nisam do sada imala prilike da vidim", navela je direktorka programa RTV-a

Ističe da novinari RTV-a proizvode programe na svojim maternjim jezicima.

"To nisu prevedene vesti ili titlovane emisije, već kolege na maternjim jezicima obrađuju teme i predstavljaju sinergiju nacionalnih manjina u zemlji i obrnuto, delimo kulturna bogatstva i informacije iz dijaspore", navela je Kokotovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво