Omerović: Srbija da prihvati svoj deo odgovornosti za zločin u Sjeverinu

Predsednik skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je, povodom 25 godina od zločina u Sjeverinu, da država Srbija ne želi da prihvati deo odgovornosti za činjenicu da su ubijeni njeni državljani.

"Nevine žrtve iz Sjeverina se izgleda namerno guraju u zaborav", rekao je Omerović.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, oni još nisu od svoje države priznati kao civilne žrtve rata.

Omerović smatra da je pravično priznanje i obeštećenje najmanje što može da uradi država koja hoće da postane članica EU.

Kaže i da će tražiti da se izmeni odredba zakona o civilnim žrtvama rata.

Otmica u Sjeverinu je naziv za zločin od 22. oktobara 1992. kada su pripadnici srpskih paravojnih jedinica pod komandom Milana Lukića, oteli 16 Bošnjaka koji su iz sela Sjeverin u Srbiji autobusom pošli u Priboj zbog posla.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи