"Srbija pokazala ozbiljnost i poštovanje svih građana"

Obnavljanje kuće bana Jelačića u Petrovaradinu pokazuje ozbiljnost Srbije, principijelnost dobrosusedske politike koju vodi i tretiranje svih građana jednako, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i poručio da se isto očekuje zauzvrat.

Ovaj potez pre svega znači "ozbiljnost naše države jer je ovom odlukom Vlade Republike Srbije realizovano ono što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će Srbija uraditi, odnosno ono što je bilo spomenuto u razgovoru sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović", rekao je Vučević gostujući na RTS-u.

Vučević je istakao da je Srbija time pokazala ne samo pricipijelan odnos dobrosuske politike već i jednako tretiranje svih građana bez obzira na to kojoj nacionalnosti ili verskoj zajednici pripadaju.

To je "jedna jasna poruka, da Srbija poštuje ono što se dogovorimo i isto tako očekujemo da i drugi partneri poštuju da i mi možemo da vidimo da se tako tretiraju i prava Srba u Hrvatskoj", istakao je Vučević.

Gradonačelnmik Novog Sada je naveo da je izdvajanje novca za obnovu rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu bila velika stvar i rekao da je razgovarao sa suvlasnicima koji žive u toj kući kako bi se omogućili svi neophodni radovi.

Vučević je povodom otvaranja drugog Oktoberfesta na novosadskom sajmu rekao da su očekivanja Novog Sada velika, a u skladu sa tim i planovi za dalji razvoj turizma.

Da li će novosadski Oktoberfest uspeti da postigne rezultate kao Egzit, potrebno je da pokaže vreme, rekao je Vučević istakavši da je za sada veoma zadovoljan onim što je urađeno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи