Vlada Srbije jasno opredeljena da poboljša položaj Roma

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je, u razgovoru sa novoizabranim predsednikom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefikom Ramadanovićem i njegovim saradnicima, istakla da je Vlada Srbije jasno opredeljena da poboljša položaj romske zajednice u Srbiji i da konkretnim projektima doprinese njihovoj većoj uključenosti u društvo.

Zorana Mihajlović je sa predstavnicima romskog nacionalnog saveta razgovarala o nastavku saradnje u cilju unapređenja položaja Roma i Romkinja u Srbiji.

"Pored Nacionalne strategije i akcionog plana koji smo usvojili i koje realizujemo, kroz IPA program vredan devet miliona evra krećemo u realizaciju projekta za unapređenje infrastrukture i uslova stanovanja u 13 lokalnih samouprava. Zajedno sa resornim ministarstvima pomoći ćemo da se veći broj romske omladine upisuje na fakultete, zapošljava i ima bolje uslove zdravstvene i socijalne zaštite", izjavila je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlovićeva, koja predsedava vladinim Koordinacionom telom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, istakla je da očekuje da će sa novim rukovodstvom Nacionalnog saveta ostvariti dobru saradnju.

"Naš zadatak je da zajednički, koordinisano radimo kako bi postigli najbolje moguće rezultate. Od vas kao zvaničnog partnera očekujem da nas pravovremeno informišete o svim aktivnostima i eventualnim problemima, kako bi kao država mogli da reagujemo i pomognemo", rekla je Mihajlovićeva.

Predstavnici romskog nacionalnog saveta istakli su zadovoljstvo zbog toga što je na čelu Koordinacionog tela potpredsednica Vlade rekavši da očekuju mnogo bolju saradnju sa novoizabranim rukovodstvom saveta.

"Srbija čini vidljive napore da poboljša položaj romske zajednice. Na tom putu želimo da vam budemo partneri i da zajedno radimo na boljim uslovima života Roma i Romkinja, pre svega u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i stanovanja", rekao je Ramadanović.

Mihajlovićeva će sutra u Klubu poslanika otvoriti seminar o socijalnom uključivanju Roma i Romkinja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се