Savez slepih Srbije: Kupljena dva Brajeva štampača

Dan nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ispunjeno je obećanje i Savez slepih Srbije dobio je dva Brajeva štampača sa pratećom opremom.

Aleksandar Vučić se u ponedeljak, povodom Međunarodnog dana slepih, sastao sa predstavnicima Saveza slepih Srbije i tom priliko naglasio da će državni organi učiniti sve koliko mogu da pomognu u rešavanju problema sa kojima se slepi i slabovidi suočavaju tokom svakodnevnog života.

Tada je dogovoreno da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nabavi štampače za Brajevu azbuku koja su za štampanje knjiga, časopisa i ostalih publikacija.

Savez slepih Srbije u saopštenju navodi da su kupljeni Brajevi štampači švedske kompanije "Index Braille", koji će omogućiti izradu štampanog materijala u pristupačnom formatu i pristup informacijama slepim osobama.

Cilj projekta je ravnopravo učešće slepih osoba u javnom i kulturnom životu kroz unapređenje tehničkih uslova za štampanje na Brajevom pismu.

Savez slepih Srbije se zahvalio predsedniku Srbije i ministru Zoranu Đorđeviću na neizmernoj podršci i stvaranju preduslova za jednu veliku pozitivnu promenu u našem društvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво