Marković: Jagodina će imati aerodrom i Vazduhoplovnu akademiju

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma, izjavio je da će Jagodina imati aerodrom i Vazduhoplovnu akademiju, a početkom novembra biće otvorena Fabrika aviona.

"Danas je prestiž u svetu imati aerodrom. Međutim, nije samo dovoljno imati aerodrom, to ćemo imati. Obećavam za četiri godine i na naš aerodrom će moći da slete avioni do 90 putnika", rekao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"I da vam kažem jednu radosnu vest, od 5. do 10. novembra otvaramo fabriku aviona u Jagodini. Oprema se seli iz Kraljeva u Jagodinu i biće zaposleno 100 mladih radnika", rekao je Marković.

Napominje da je plan da za nekoliko godina u Jagodini bude i Vazduhoplovna akademija i da iz celog sveta dolaze studenti na obuku, da se obučavaju da voze avione. 

"Na taj način i grad će imati korist, tako što će ti budući piloti stanovati u Jagodini a po pravilu su studenti iz bogatih porodica iz celog sveta", kaže Marković. 

Kada je reč o Fabrici aviona, kaže, "obezbedili smo njivu za izgradnju fabrike aviona, pored aerodroma, na Štipljanskom putu, a trenutno lokacija Fabrike za izgradnju aviona nalazi se u kruga bivšeg 'Plavog ključa'". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи